Pro-Earth: als enige 100% groen

De enige echte ‘groene partij’ bij de waterschapsverkiezingen. Lijst 8 Capelle / Pro-Earth is een 100% groene stem. Initiatiefnemer Herbert Capelle, burgerkandidaat, ontdekte tot zijn grote verbazing dat progressieve partijen de waterschappen links laten liggen. “Een gemiste kans, omdat het milieu juist bij een waterschap zo’n grote rol speelt.”

Daarom draait bij Lijst 8 Capelle alles om het milieu. Een kleine greep uit de onderwerpen: de uitbreiding van het Twentekanaal naar Duitsland opnieuw op de agenda; waterwingebieden beschermen tegen de gevaren van vergiftigd en vervuild grondwater en het verwijderen en voorkomen van medicijnresten, chemicaliën en pesticiden.

“Natuurlijk wil iedereen schoon water”, zegt Capelle, ”maar ik wil dat waterschappen veel pro-actiever met milieubeleid bezig zijn.” Vechtstromen moet ook aan de slag met duurzame energiewinning via samenwerking met de ‘eigen’ regionale kennisinstellingen en bedrijven, vindt hij.

Rioolheffingen mogen alleen met de inflatie meegroeien, tot maximum 1 procent. Capelle vindt ook dat minima en ZZP’ers met een laag inkomen in aanmerking komen voor kwijtschelding.

Lijst 8 staat los van belangengroepen. De vervuiler betaalt. “We staan voor een duurzaam, schoon en veilig milieu. Dat willen we graag aanmoedigen.” Capelle woont in Hengelo, werkt in Enschede en is gemeenteraadslid voor de lokale partij ProHengelo.

Facebooktwitteryoutubeinstagram