Pro-Earth, milieupropaganda of kunst ten behoeve van het milieu?

Op zaterdag 16 maart opent de tentoonstelling Hengelo Toont 3 een jubileumexpositie, omdat Heartgallery haar driejarige bestaan viert en het de 75ste tentoonstelling is.

Bij Hengelo Toont laten zo’n beetje alle Hengelose kunstenaars hun werk zien. Dat doe ik dan dus ook. Een mooi initiatief, waaraan ik beide vorige keren aan heb meegedaan. De twee voorgaande werken hadden ook een bepaalde boodschap en waren ook kunst met propagandistische trekjes. Daarover later meer. (Dit artikel krijgt nog een update)

Ik kan deze gelegenheid niet voorbij laten gaan zonder me af te vagen of kunst ook propaganda mag zijn. Dankbaar voor de  mogelijkheid om iets te doen met al die affiches die over in de regio hangen waarom de boodschap “Pro-Earth” staat, met de afbeelding van de Alpen. De bergen, daar verlangen we naar, daar is het water nog schoon. Vandaar de titel ” Art is like life is like the source of water: It is pure or polluted.”

Pro-Earth
Art is like life is like the source of water: It is pure or polluted., Herbert Capelle, 2019

Opening: zaterdag 16 maart as. om 16.00, Heartgallery, Hengelo.

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram