Oprichting nieuwe partij VPOR

De oprichting van de VPOR, Vereniging Partij van Onafhankelijke Raadsleden, werd op 1 december 2021 voltooid. Het concept van deze nieuwe partij is een innovatie waarmee het voor burgers niet langer  nodig is om zelf een partij op te richten. Een partij doet eigenlijk niets anders dan een een partijnaam registreren bij een centraal stembureau.

Als een burger zich kandidaat zich bijvoorbeeld kandidaat wil stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 in zijn gemeete dan kan de VPOR er voorzorgen dat de partijnaam geregistreerd wordt. De burgerkandidaat heeft dan een ‘virtuele partij’ waarmee hij een kandidatenlijst kan inleveren. Hij staat dus niet alleen, maar functioneert met zijn mede-kandidaten als iedere andere partij en kan bij het halen van zetels gewoon een fractie gaan vormen. Voor meer informatie ga naar de website van VPOR op raadsleden.org

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram